Szűrés - az allergén anyagok ellen

 

A legtöbb ember érzékeny valamilyen porra, de a Nilfiskkel mindenki könnyedén fellélegezhet.

Egy porszívó csak annyira jó, mint amennyire a szűrője az. Ez a tény magyarázza, hogy miért élvez elsőbbséget a szűrés egy Nilfisk porszívó tervezésekor. A szűrőkapacitás lenyűgöző - vegyük példának a Nilfisk Extreme szűrőjét - ha kiterítenénk, a mérete akkora lenne, mint egy napilap. Az egyedülálló HEPA szűrőrendszer hatékonysága olyan nagy, hogy a kifújt levegő tisztább, mint az általános atmoszférikus légkör. A por 99,999%-a egészen 0.3 µm-ig a megszűrésre kerül, így drámaian csökken a porszennyeződés mértéke, amit belélegez. 

  
Minden porszemcse, ami nagyobb, mint 5 µm az ember saját szűrőrendszerében, a tüdőben ragad. Minél több szennyeződés jut a tüdőbe, annál nagyobb az irritáció esélye. Ez képes köhögést okozni, vagy akár súlyosabb tüneteket is, ha allergiában vagy asztmában szenved. 
         
A fejlett, bevizsgált HEPA (Nagy Hatékonyságú Szemcsés Levegő) szűrőrendszer a piacon a legjobbnak lett kikiáltva. A motor mögé helyezték el, ezzel is biztosítva a megnövelt teljesítményt. Az eredmény egy olyan rendszer (HEPA H14 osztály), amely a mikroszkopikus szemcsék 99,995%-át eltávolítja, így főleg az allergiások és az asztmások problémáit okozó részecskék nagy része megszűrődik.